Amy Biehl Foundation

Desmond Tutu dankt Deelgevers voor de Amy Biehl Foundation persoonlijk!

 

Geschiedenis Amy Biehl

Amy Biehl was een Amerikaanse studente, die zich vanaf 1993 vol overgave wijdde aan het ontwikkelen van de multiculturele democratie in Zuid-Afrika. Tijdens een bloedige demonstratie op 25 augustus 1993, werd Amy Biehl op tragische wijze vermoord, toen ze enkele zwarte collega's terugreed naar hun township Gugulethu. Als eerbetoon aan Amy's liefde voor Zuid-Afrika en haar geloof in verzoening, steunden Amy's ouders het amnestieverzoek van de mannen die hun dochter van het leven beroofd hadden. Om het werk van hun dochter voort te zetten, richtten Amy's ouders in 1997 de Amy Biehl Foundation op. Momenteel werken twee van de mannen, die Amy Biehl vermoordden, voor de stichting, waarmee ze een rolmodel zijn wat betreft verzoening en de kans krijgen/nemen om niet alleen te leren van het verleden, maar om zich juist in te zetten voor zelfde 'levensscripts' in het hier-en-nu en in de toekomst!

 

Amy Biehl Stichting

De Amy Biehl Foundation (ABF) is een non-profitorganisatie met de thuisbasis in Kaapstad, Zuid-Afrika.

De stichting, gedragen door vrijwilligers en geleid door MD Kevin Chaplin (de Zuid-Afrikaanse Ambassadeur van onze Stichting Ubuntu Nederland!), heeft een breed maatschappelijk spectrum, maar heeft als kerntaak het ontwikkelen en versterken van de talenten van de jeugd in de townships Khayelitsha en Gugulethu, in en rond Kaapstad met behulp van educatieve en culturele programma's.

Dit alles bewust in de uren dat de kinderen uit school komen en de ouders nog niet thuis zijn van hun werk. Niet alleen om de kids van straat te houden en te beschermen tegen negatieve invloeden (drugs, criminaliteit, geweld, HIV), maar vooral om ze vanuit een beschermde omgeving een plek te geven, waar ze extra onderwijs genieten, sport en/of muziek beoefenen en wegwijs worden gemaakt op het gebied van sexualiteit, aidspreventie, milieu en maatschappij.
 

Klik op de foto's voor groot formaat