Blog berichten


Verzoening om vergeldingsdrang te doorbreken!

vrijdag 20 januari 2017

Hoe komt iemand zover om te moorden? Wat als je vervolgens vergeven wordt door de ouders van het kind dat je vermoordde? 

Annette Nobuntu Mul interviewde Ntobeko Peni, één van de moordenaars van Amy Biehl en ontdekte het verhaal achter het verhaal (lees meer over Amy). Ntobeko vertelt Annette hoe in zijn jonge jaren zijn koude hart en haat zijn ontstaan. Bij en direct na de moord op Amy voelde hij niets, helemaal niets. Toen de ouders van Amy, vele jaren na de moord hem vergeving schonken en hij ook nog groeiende liefde voelde, brak hij. Het besef drong diep door en de vergeldingscyclus brak ook. Deze vergeving en liefde dienen nu als voorbeeld en als inspiratie voor velen en doen ons inzien dat wraak en vergelding niet de weg naar rechtvaardigheid is.

Lees hier de column (TvC maart 2017) inzake het interview:  
 

Column 'Haat & Liefde'
TvC maart 2017

 

Een indrukwekkend soortgelijk interview zien wij in de film Human. Een moordenaar vertelt in zijn jonge jaren geleerd te hebben, dat liefde pijn moet doen. Pas vele jaren later ontdekt hij wat liefde echt is. Notabene dankzij de moeder/grootmoeder, wier dochter en kleinkind hij vermoordde…. 

https://www.youtube.com/watch?v=afvN6se3Yug

Column 'Haat & Liefde' TvC maart 2017

 
 

Terug naar het overzicht