De Amy Foundation

De Amy Foundation (AF) is een non-profitorganisatie in Kaapstad, Zuid-Afrika. De stichting, gedragen door vrijwilligers en geleid door Kevin Chaplin (de Zuid-Afrikaanse Ambassadeur van onze Stichting Ubuntu Nederland), heeft als kerntaak het ontwikkelen en versterken van de talenten van de jeugd in de townships Khayelitsha en Gugulethu, in en rond Kaapstad met behulp van educatieve en culturele programma's.

Dit alles bewust in de uren dat de kinderen uit school komen en de ouders nog niet thuis zijn van hun werk. Niet alleen om de kinderen van de straat te houden en te beschermen tegen negatieve invloeden (drugs, criminaliteit, geweld, HIV), maar vooral om ze vanuit een beschermde omgeving een plek te geven: waar ze extra onderwijs genieten, sport en/of muziek beoefenen en wegwijs worden gemaakt op het gebied van sexualiteit, aidspreventie, milieu en maatschappij.
 

Amy's Beauty Training Academy

In 2017/2018 steunt Ubuntu Nederland een specifiek project binnen Amy's Foundation: Amy's Beauty Training Academy
Ca 60 'youngsters' worden in een speciale 3 jaar durende opleiding enerzijds opgeleid tot schoonheidsspecialiste, anderzijds gestimuleerd om hun eigen salonnetje uiteindelijk te gaan opzetten. Donaties via Stichting Ubuntu Nederland betreffen lesmateriaal, maar ook 'starterskits', empowerment stageplekken.

 

Klik op de foto's voor groot formaat 


 

Beluister hoe Desmond Tutu Deelgevers aan de Amy Foundation persoonlijk bedankt.