De Amy Foundation

De Amy Foundation (AF) is een non-profitorganisatie in Kaapstad, Zuid-Afrika. De stichting, gedragen door vrijwilligers en geleid door Kevin Chaplin (de Zuid-Afrikaanse Ambassadeur van onze Stichting Ubuntu Nederland), heeft als kerntaak het ontwikkelen en versterken van de talenten van de jeugd in de townships Khayelitsha en Gugulethu, in en rond Kaapstad met behulp van educatieve en culturele programma's.

Dit alles bewust in de uren dat de kinderen uit school komen en de ouders nog niet thuis zijn van hun werk. Niet alleen om de kinderen van de straat te houden en te beschermen tegen negatieve invloeden (drugs, criminaliteit, geweld, HIV), maar vooral om ze vanuit een beschermde omgeving een plek te geven: waar ze extra onderwijs genieten, sport en/of muziek beoefenen en wegwijs worden gemaakt op het gebied van sexualiteit, aidspreventie, milieu en maatschappij.
 

Amy's Youth Skills and Academic Support 2024

In 2024 steunt Stichting Ubuntu Nederland opnieuw een specifiek project binnen Amy's Foundation: Amy's Youth Skills and Academic Support.
Het betreft een zeer grootschalig project dat op alle vijf de centra in de sloppenwijken van Kaapstad uitgevoerd wordt. Kinderen van 5 tot 18 jaar worden door middel van dit project geholpen door de Amy Foundation. Het project richt zich onder andere op:

  • 'Train de trainers programma' waarbij de trainers/leraren van de Amy Foundation worden bijgeschoold om hen op die manier beter te ondersteunen bij het leiden van de naschoolse programma's die de kinderen in de centra aangeboden worden.
  • Academic support (huiswerkbegeleiding)
  • Youth skills
  • Lesmateriaal
  • Restauratie van één centra 

          

 

Beluister hoe Desmond Tutu Deelgevers aan de Amy Foundation persoonlijk bedankt.