Projecten

Op veel plaatsen zien wij een onevenwichtige verdeling van welvaart. Vele mensen moeten, dag in dag uit, alles richten op ‘overleven’. Zij hebben (zeer) beperkte kansen om een beter bestaan op te bouwen. Kinderen worden (noodgedwongen) aan hun lot overgelaten, kunnen hun talenten niet benutten. Volwassenen en kinderen lopen grote risico’s af te glijden (drank, drugs, criminaliteit) in plaats van zich te kunnen ontwikkelen.

Wij willen de waarden van Ubuntu daarom ook door middel van projecten gestalte geven, opdat mensen kansen krijgen zich te ontwikkelen en een beter bestaan op te bouwen. 'If only you could change one person’s life, how important is that?!'

Wij richten ons op de volgende projecten:

  •  De Amy Foundation, een non-profit organisatie met de thuisbasis in Kaapstad, Zuid- Afrika. De stichting heeft als kerntaak het ontwikkelen en versterken van de talenten van de jeugd in o.a. de townships Khayelitsha en Gugulethu, in en rond Kaapstad met behulp van educatieve en culturele programma's.
  • Het Boektrommelproject VVA, onderdeel van "die Taalsentrum"/Universiteit Stellenbosch, Zuid-Afrika: Zo veel mogelijk kinderen in Zuid-Afrika toegang geven tot boeken: mooie, boeiende, kleurrijke boeken die kinderen graag willen lezen, in het Afrikaans of hun eigen moedertaal.