Publicaties en links

             

Speciale uitgave Nelson Mandela (1918-2013)

Een PDF van deze speciale uitgave bij het overlijden van Nelson Mandela is hieronder voor iedereen gratis te downloaden.

Door http://www.vn.nl/Auteur.htm?term=Frits%20van%20Exter

Het leven van Nelson Mandela verdient vele verhalen. Zij gaan verder dan zijn eigen, levensgeschiedenis. Zij omvatten talloze levens.

In deze special staat Vrij Nederland stil bij enkele bijzondere mensen, die in zekere zin óók Mandela waren. Zoals de vader van een andere gevangene op Robbeneiland, de onverschrokken activist op het Kaapse platteland en de liberale blanke dame die geen onrecht kon velen. Maar ook de rijke Afrikaner, grootgebracht in apartheidsdenken, die Mandela na zijn vrijlating een luxueus toevluchtsoord bood. En de Nederlandse actievoerders die, terugblikkend op hun bijdrage, zich afvragen of zij misschien de ogen te veel hebben gesloten voor de schaduwzijden van de vrijheidsstrijd. Tenslotte een beeldverslag van de wijze waarop ook Nederland zich het icoon heeft toegeëigend. Zoals wij ons ooit vereenzelvigden met de strijd van Paul Kruger en zijn Boeren, zo willen wij nu Nelson Mandela zijn.

Klik hieronder op download om de PDF van de Nelson Mandela Special te downloaden
       

"Oog voor Afrika" nr. 2 | 2016

Het pad van gedeelde menselijkheid

 
 

"Verzoening kan tot grote transformaties leiden!"

Interview met Annette M. Mul door: Rotary Nederland Magazine mei 2015 


 

Artikel Ubuntu maart 2011 uit Tijdschrift voor CoachingCommunaal constructivismeRabobancair nummer 14Ubuntu CollegeBelieve

Desmond Tutu

isbn nr. 978-90-269-3682-1Mandela leven, liefde en
leiderschap

Richard Stengel

isbn nr. 978-90-215-4796-1African Tribal Leadership

Willem de Liefde

isbn nr.978-90-14-09547-9Onderstaand volgen enkele interessante links: