Beste Betrokkene,


We leven in tijd van boeiende diversiteit, die vraagt om een integrale kijk op samen werken en samen leven! In een sfeer van bezinning en reflectie nodigen wij u van harte uit op onze Ubuntu Experience. Deze keer met Ferdinand Bijzet die ons zal meenemen in zijn ervaringen over het Wonder van Ubuntu.

Ubuntu Experience 16 maart 2017

16.30 – 18.30 uur Locatie: 

Brownies and Downies te Bussum
Julianaplein 90
1404 DP Bussum

Reflecties van een onwetende inwoner van Zuid Afrika op het begrip Ubuntu


Mijn naam is Ferdinand Bijzet. In de jaren 1987 – 1995 woonde ik als blanke immigrant met mijn ouderlijk gezin in Zuid Afrika. Wij waren tegen apartheid, voor gelijke rechten en kwamen terecht in een land met apartheid, noodtoestanden, ongelijkheid. En terwijl ik, als tiener, natuurlijk tegen apartheid was, kroop apartheid wel in mijn systeem.

Jaren later las ik de autobiografie van Nelson Mandela en nog later leerde ik het begrip Ubuntu kennen. Een begrip dat ik in al mijn jaren in Zuid Afrika nog nooit gehoord had. En met de kennis van nu kijk ik terug op toen. 
In mijn interactieve lezing deel ik mijn levensgeschiedenis en ga ik in op:
  • De besmettelijkheid van denksystemen (zelfs als je je er tegen verzet).
  • Hoe een denksysteem als apartheid mensen vergiftigt.
  • Waarom Ubuntu voor een besmet persoon een extra wonder is.
  • Wat voor lessen we hieruit kunnen trekken voor vandaag in onze situatie.
Wil je Ubuntu doorgronden helpt het soms om een blik te werpen in de cultuur waarin dit ontwikkeld is. Deze keer een blik op de aanpalende cultuur, de blanke apartheidscultuur die geen weet had van Ubuntu en alleen maar angst had voor wraak.

Het ritme van de Ubuntu Experience


De Ubuntu Experience willen we graag als ritueel iedere kwartaal laten terugkeren met een maaltijd en een drankje. Het is, altijd in dialoog met een bijzonder gastspreker die Ubuntu in werk en leven uitdraagt, een ontmoetingsplek en -moment voor eenieder die:
  • de waarden van Ubuntu in (werk)leven onderstreept, verder wil ontdekken en uitdragen: "Ik ben omdat wij zijn!"
  • uitgaat van ‘deelgeven’ aan samenwerken en samenleven
  • werken en ondernemen bewust wil verbinden aan MVO
  • graag zijn/haar persoonlijk professionele horizon wil verbreden en juist de kracht van diversiteit wil ontdekken en inzetten
  • eigen business wil vergroten middels Deelgeverschap, samenwerken en netwerken in zinvolle en persoonlijke sfeer met eenieder die wil bijdragen aan een inclusieve samenleving

Wij vragen van jou bij interesse:

De prijs is € 25,- p.p. (excl. drankjes) waarvan €10 rechtstreeks naar de projecten van Stichting Ubuntu Nederland zal gaan.
Graag vóór 10 maart overmaken op:
IBAN: NL44RABO 0122 940 652
Rabobank t.n.v. Stichting Ubuntu Nederland

Indien u wilt komen (ubuntu-tip: nodig zelf een introducé/collega uit!)
s.v.p. vóór 10 maart de Ubuntu Experience kenbaar maken door invulling van het aanmeldformulier.
 
Gelieve u hier aan te melden »